Despre noi:

Proiectul Ski Alpinism Romania doreste sa aduca o informatie utila, organizata eficient din domeniul skiului de tura si ale ski alpinismului din Romania.

Desi aceste sporturi sunt practicate de multi ani, din mai multe motive ele au ramas sporturi de nisa in ciuda faptului ca România beneficiaza de conditii exceptionale: mai mult de 6 luni pe an pe inaltimile Carpatilor zapada persista, muntii acopera aproape 30% din teritoriul tarii, iar Munții Carpați au o lungime totala de 910 km.

Ski Alpinism Romania .RO este structurat pe mai multe teme principale:

  • Trasee, structurate pe masive Montane / Zone / Trasee – informatiile la acest capitol vor fi postate de catre contribuitorii site-ului, ghizi montani, salvamontisti sau alti skiori alpinisti cu experienta care cunosc zonele in care sunt aceste trasee.

    Evenimente legate de ski de tura, ski alpinism, ski off piste concursuri, evenimente de promovare ale sportului, workshop-uri si cursuri sau alte tipuri de evenimente. Toate aceste vor fi curpinse sub forma unui calendar.
  •  

Continutul pentru acest site este in curs de adaugare. Desigur toate aceste subiecte necesita un volum de munca urias si contributia comunitati. Primul pas a fost facut prin constructia si organizarea unei structuri care sa gazduiasca toate aceste informatii.

  • Know-How va include atat informatii de baza despre ski de tura cat si informatii mai detaliate despre antrenament, tehnica atat pentru cei care doresc sa practice aceste sporturi recreational cat si pentru competitii.

  • Review-uri de echipamente, Rapoarte de Tura, Snow-Report, Resurse Web, Video Channel, bazar de echipament si lista este deschisa.

Indiferent de nivelul de experienta si abitilati skialpinismromania.ro este poarta de intrare catre munte.

Desigur practicarea sporturilor outdoor presupune o pregatire fizica si tehnica corespunzatoare, iar experienta este indispensabila! Simpla acumulare a unor informatii teoretice nu e suficienta pentru a practica in siguranta aceste sporturi.

Ski Alpinism Romania. RO este o inițiativă comunitară care doreste sa contribuie la informarea mai bună a oamenilor de munte despre ski de tura, ski alpinism sau ski off piste. Trebuie sa stiti ca orice ați citit în paginile următoare a fost furnizat cu bună-credință.
Cu toate acestea datorita modificarii permanente a conditiilor meteo si de zapada, realitatea din teren poate sa difere fata de cele descrise aici.
 În munți sunteti responsabili pentru deciziile pe care le luați. Trebuie stiut ca pe munte pericolul exista si depinde de fiecare, indiferent de sportul montan pe care il practica, sa aiba o conduita prin care sa minimizeze acest pericol.

Atentie: Majoritatea sporturilor montane pot prezenta pericol de accidentare, mai mult sau mai putin grava.
In acest site sunt prezentate informatii legate de sporturi montane. Practicarea acestori sporturi se face pe proprie raspundere.
Autorii acestui site nu sunt raspunzatori in cazul in care se intampla accidente ca urmare a utilizari oricarei informatii gasite pe acest site.

Don`t copy text!