Concursuri interne

Concursuri internationale

Cluburi si Asociatii

Echipament

Meteo si zapada

Cabane

Concursuri internationale

Mountain Attack este traditional, cursa care deschide sezonul de ski alpinism pentru multi din sportivii de top. Ajunsa la a 22 editie cursa este organizata la Saalbach – Hinterglemm in Austria. Cursa este de tip individual.

 Winter World Masters Games 2021. Competitia este dedicata sportivilor trecuti de 35 de ani. Ski Alpinismul este una din sporturile integrate cu proba de vertical si individual.

Pierra Menta este regina curselor de ski alpinism din lume. In cele 4 zile de cursa se parcurg intr-un decor care defineste esenta ski alpinismului peste 100km si 10 000m D+. Este o cursa de echipa care pune la incercare pe cei mai buni skiori-alpinisti.

Tour du Grand Paradis, Trofeo Chabod este una dintre putinele curse de ski alpinism care ajunge la peste 4000m. Un traseu foarte frumos si solicitant intr-o zona exceptionala. Este o cursa de echipa.

Bokami este o cursa de ski alpinism cu 3 etape, la care participa echipe de cate 2 sportivi. Locul de desfasurare al competitiei este masivul Tatra de vest (Slovacia). Este o cursa dura recomandata celor care doresc sa se caleasca pentru mai celebrele curse din La Grande Course. 

Patrouille des Glaciers (PDG) este o cursa militara, care a fost deschisa si echipelor civile. Este organizata de armata elvetiana. Tarseul este traversarea de la ZERMATT la VERBIER (cursa lunga) si de la Arolla la Verbier (cursa scurta). 

Altitoy-Ternua race este cea mai populara cursa de ski alpinism din Pirinei. Face parte din circuitul La Grande Course si a ajuns la a 12-a editie. Este o cursa de echipa.

Dupa ce cursa a fost anulata in 2019 din cauza caderilor masive de zapada, desi ea este organizata din 2 in 2 ani, va fi reprogramata in 2020.
Cu cei peste 40km si 4000mD+ intr-o singura etapa, Adamello este un echivalentul unui ultramaraton pe skiuri.

Valea Aosta,
4 zile de cursa, 9500m D+, 60km de urcare si 45km de coborare – acestea sunt coordonatele cursei. Tour du Rutor face parte din La Grande Course si este  de asemenea o cursa de echipe.

ISMF Championship are loc la COMAPEDROSA ANDORRA
Probele vor fi :Sprint, Vertical, Stafeta, Individual

Concursuri interne

Concursul SKI ALPINISM RACE, BALEA LAC, include 3 competitii una de ski de tura care se adreseaza tuturor iubitorilor de ski de tura (7km 800m D+) si doua curse de ski alpinism, individual (12,5km 1500m D+) si echipe (17km 2100m D+). 

Concurs de ski de tura organizat de  Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Cluj si sprijinul Primariei Comunei Sacuieu, Cupa Vladeasa 

Concurs de schi de tură în Munții Bucegi

START: mar 2021,  Refugiul Salvamont Pestera

Lungime: 21 km Diferență de nivel în urcare: 1650m Open individual

Predeal Vertical Race, editia a III-a.
Traseu: Start la baza părtiei Clăbucet Variantă, urcare pe Clăbucet Variantă, apoi pe Clăbucet Sosire și finish la stația superioară a telescaunului. Lungime 2.5 km, +400 m diferență de nivel.
Skimo Vertical Race Azuga este o competiție de vertical, etapă de Campionat Național adresată atât sportivilor legitimați la cluburi sportive cât și amatorilor iubitori ai disciplinei sportive, indiferent de vârstă.

Meteo si zapada

Buletinul nivologic, o resursa indinspensabila care trebuie consultata constant pentru a avea o imagine cat mai completa despre conditiile de vreme si zapada.

Proiectul “Avalanșe în Carpați”, initiat in 2009 de Adrian Valean e un proiect adresat comunitatii, dorește să contribuie la informarea despre condițiile de zăpadă și despre activitatea avalanșelor din Carpații României. Prin intermediul site-ului sunt promovate informații de constientizare, prevenire și informare. 

Windguru.cz ofera prognoze meteo detaliate pe mai multe modele. Informatiile sunt culese din teren pe baza unor statii meteo autonome.

Don`t copy text!