Balea Lac – vf Iezerul Caprei

Traseu de urcare de la Balea Lac pana pe varful Iezerul Caprei 2425m. Aproximativ 380+/ 1,8km pentru traseul tur-retur. Traseu de dificultate medie. Este necesara tehnica alpina si o tehnica buna de ski-offpiste. Atentie exista riscuri specifice turelor in zona alpina precum riscul de avalanse sau cadere in gol !

Traseu de urcare de la Balea Lac pana pe varful Iezerul Caprei 2423m. Aproximativ 380+/ 1,8km pentru traseul tur-retur. Traseu de dificultate medie. Este necesara tehnica alpina si o tehnica buna de ski-offpiste. Atentie exista riscuri specifice turelor in zona alpina precum riscul de avalanse sau cadere in gol !


Distanta: 1,8km tur/retur

Diferenta de nivel: 380m D+/380mD-

Dificultate: Medie (PD)

Inclinatie maxima: 40*

Durata: Urcare 1h – 1,5h, coborare 0,5h – 1h

Echipament: Echipament de ski de tura, kit de salvare din avalansa, coltari pt clapari, piolet

Cabane in zonaBalea cascada 1230m – Hotel Balea Cascada, Balea Lac 2040m – Cabana Paltinul, Cabana Balea-Lac, Baza Salvamont, Refugiul vechi Salvamont, Cabana Meteo, Statie Telecabina


De la cabana Balea Lac se urca pe directia saua Capra, pe directia E aproximativ pe linia potecii de vara. Prima parte e mai putin inclinata, spre N se deschide valea Balea, iar spre S e un prag stancos. Ajungem sub un culoar inclinat. In functie de conditiile de zapada se poate urca pe skiuri pe culoar (atentie este inclinat si necesita o tehnica buna de urcare in special daca zapada este tare) sau urcam pe marginea lui sudica(dreapta), pe profilul unui pilier presarat cu stanci pe picoare (uneori sunt necesari coltari de alpinism). Din saua Capra 2340m urcam pe creasta principala spre S pe o frunte lata pe care zapada este de regula sluberata sau inghetata pana pe varf.

Se poate cobora pe aceeasi ruta, sau pe un picior care coboara de pe varf spre SE si apoi spre NV la lacul Capra de unde dupa o urcare scurta ajungem in saua Capra. Din saua Capra se coboara pe culoar si apoi pe linia de urcare inapoi la Balea Lac.

Don`t copy text!