Sportivi romani la Pierra Menta 2018

A 33 a editie a cursei de ski alpinism PIERRA MENTA va avea loc din 14 pana in 17 Martie 2018 in regiunea Arêches-Beaufort din Savoie, Franta in masivul Beaufortain, pe pantele Grand-Mont. Prima editie a fost organizata in 1986, http://www.pierramenta.com/

Pierra Menta face parte din circuitul Grande Course, http://www.grandecourse.com/la-grande-course-en

In fiecare an in jur de 200 de echipe, formate din 2 atleti, iau startul la una din cele cunoscute si dificile curse de ski alpinism din lume.

Pe parcursul a 4 zile de cursa sportivii acopera 10000 m diferenta de nivel pozitiva, aproximativ 2500D+ si 25km zilnic. Pentru comparatie distanta intre Balea Lac si vf Negoiu si retur la Balea Lac este de 19km si 2300D+.  Traseul este unul foarte tehnic si dificil in care alterneaza portiuni de creasta, pante abrupte si culoare inclinate. Este prin excelenta o definitie pentru ceea ce inseamna o cursa de ski alpinism.

In 2018 , 7 sportivi romani au fost acceptati si o sa ia startul la Pierra Menta.

Viorel Palici si Silviu Manea ambii de la (CSAM Bucegi – Steaua Buc),

Rares Manea (Dinamo BV)  si Andrei Preda (Vertical Sport) si

Ion Neagoe (Nusu) si Adrian Valean ambii de la (Vertical Sport)

Ionel Suciu (CS Chamonix) in echipa sportivul elvetian, Charles de Candolle.

Ultimul test inainte de Pierra Menta este cursa de la Balea Lac, http://www.skialpinismrace.ro care va avea loc sambata 3 martie 2018.

Le uram succes celor 7 sportivi atat pentru Ski Alpinism Race Balea cat si pentru Pierra Menta. Este de remarcat faptul ca 3 dintre sportivi: Rares Manea, Silviu Manea si Viorel Palici tocmai s-au reintors de la Campionatul European de Ski Alpinism de pe Etna (ITA).

 

Don`t copy text!