Schi Reghin Alpinist

Short history:
Ideea unui schiu romanesc specializat pentru ski -alpinism si race a prins contur la o bere intr-o seara de iarna, la Balea lac. Aveam de la Sebastian Big un schi Reghin Topaz pentru teste. Mai in gluma mai in serios ne-am gandit ca daca il “luam un pic la pila”, il facem mai subtire si mai usor si desigur am folosi un pic si bagheta magica, ideea se poate transforma in realitate. Sebi e un visator asa incat s-a lasat antrenat in aceasta aventura. I-a “mitraliat” pe cei de la fabrica cu specificatii si dupa surpinzator de putine retusuri si modificari tehnologice Reghin Alpinist a iesit pe poarta fabricii. A fost dragoste la prima vedere: “It’s our crazy baby ski-project :)”

Recomandat pentru ture de ski alpinism, speed-touring si pentru competitii de ski de tura sau ski alpinism atat pentru seniori cat si pentru juniori si cadeti. E un schi usor dar mai ales foarte rezistent, de aceea este recomandat in special pentru ture aspre sau antrenamente dure pentru sportivii de performanta. Reghin Alpinist

Legatura montata pentru teste este HAGAN-ATK RACE.
Testate atat pe zapada tip puver, firn si zapada inghetata cat si pe crusta sau in zapada grea de primavara, e bine adaptat pentru conditii de zapada dificile.
Skiul a fost testat atat in ture de traversare (ski-alpinism), ture de steep skiing de catre Adrian Valean cat si in competitii de ski alpinism , la Pierra Menta editia 33 – 2018, de catre Nusu Ion si de catre Daniel Florea la Rali-Pirin 2018 – competitie din Bulgaria. Ture in care a fost testat: varful Negoiu, Valea Arpaselului, Culoare creasta Arpasel, Culoare muchia Balea, Creasta Laita, varful Suru, zona Balea, Bucegi atat de Adrian Valean cat si de Nusu Ion.
L-am folosit la ture lungi 18-25km si peste 2000mD+ / trip, si il recomand pentru ture lungi de tip traversare.
E un ski care se preteaza in special la ture dificile si complicate de ski alpinism pentru ca este durabil si rezistent.
La o greutate de 840 gr are un raport foarte bun intre greutate si rezistenta.

Cateva cuvinte ale lui Nusu legate de acest ski:
“Un schiu robust (canturi solide), manevrabil in orice tip de zapada, aluneca bine, foarte bun pe
traversee. Il recomand in turele de ski-mountaineering de mai multe zile (gen traversare creasta Fagarasului) si
pentru antrenament.”

Steep ski din Creasta Arpasel

DURABILITATE: 5/5

RACE: 4/5

SKI DE TURA: 4/5

SKI ALPINISM: 5/5

URCARE: 4/5

Ski Off Piste: 3/5

Caracteristici Tehnice:

Lungime: 162 cm / 152 cm

Lățime: 95-65-80 mm

Radius: 23 m

Greutate: +/- 840 g


ski alpinism varful Negoiu
ski alpinism varful Negoiu

review de Adrian Valean

Don`t copy text!